fredag 21. desember 2012

Årets julebakst


Her kommer et lite skryteinnlegg av det jeg bakte til jul i går :D Håper det kan inspirere :D Siden jeg klarte alle fire sortene i går, sier det seg selv at dette går raskt å lage. Nå er det bare kaffe og julegjester som mangler :D


Madeiramarinerte sviskerDisse lages ved å marinere svisker i madeira natten over. Deretter siler du av vesken. La det stå en stund slik at alt får renne av. 
Skjær så en marsipanpølse i skiver og bruk hver skive til å pakke inn en og en sviske.
Hver kule dyppes så i smeltet sjokolade og avkjøles. Mmmmmmmmm, anbefales :DPikekyss
Sara Bernard
(Disse finnes utallige oppskrifter på på nett. Jeg lager mine med gul krem)
Hjemmelaget fruktnøttDette og er en rask og enkel godbit. Her trenges ingen oppskrift. Hakk enkelt og greit opp dine favorittnøtter og tørket frukt. Jeg har brukt mandler, rosiner, valnøtter og aprikos.
Smelt ønsket sjokolademengde og blad alt sammen.
Du kan lage små posjonsbiter med skje. Eller den raske varianten som jeg brukte. Stryk blandingen utover et brett, avkjøl og brekk eller skjær opp i passende biter.


Det var det. Kommer du på kaffe?


5 kommentarer:

 1. Ja jeg kommer på kaffe;) i dag har jeg laget horn. og koker saurulle og Elgrulle. Stor juleklem fra inger i velfjorden;)

  SvarSlett

 2. Fruktnøtt skal jeg helt klart teste ut!!!! :D Namnamnomnom....!

  Jeg fant en utrolig enkel oppskrift på sjokolademousse, - kanskje du vet om den allerede? Du pisker kremfløte til krem. Smelt sjokolade, og rør det forsiktig inn i kremen til alt er godt og blandet.

  Fordel moussen i pene skåler, putt dem inn i kjøleskapet og la det stivne i minst en halvtime eller mer. Pynt med knust kakestrø oppå, knuste mandler, eller spis sjokolademoussen som den er. Godt!

  Til ca. 3 dl kremfløte så trenger du ikke mer enn 100 gram sjokolade, her kan du selv velge om du vil ha 70%-prosent kokesjokolade, eller en sjokolade som er litt mildere og snillere for barnemager:)

  Og det er mer enn nok for ca.3 personer, vil jeg tro. Eller kanskje 4 utifra størrelsene på porsjonsskålene...?

  God helg til deg! :)


  Mvh Maria

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk Maria, det kan så godt hende at jeg prøver ut denne :D Hørtes ut som noe som kunne lages i en fei, perfekt for meg!! Så glad i sjokolademousse er jeg også. Takk for oppskriften :D

   Cecilie

   Slett
 3. Ja, jeg kommer på kaffe.. skal vi si fra i morgen kveld,- og fram til nyttårsaften... - sånn helt uten opphold? .... LITT irriterende egentlig.. at du både tryller fram lamper,skap, klokker, bad og alt det andre på den HELT perfekte måten,- og i TILLEGG baker julekaker,- som ser helt ukeblad-aktige ut- som om det er HELT uproblematisk og enkleste ting i verden?? .... (!)
  :)
  MEN altså.. som før,- synes du er FANTASTISK flink,- og kreativ. (OG koselig og morsom og pen og grei og klok og kul... - (er ekstremt hyggelig siden det er jul!) )
  - Fikk du ikke egentlig også et sånn skrin med engler fra julevennen din???? ..
  :)
  GOD JUL, kjære deg! - Håper du får MASSE besøk og GODE stunder! KLEM fra Vivi

  SvarSlett
  Svar
  1. Ha ha ha, var det du som var julevennen min???????? Takk snille Vivi, jeg fikk skrinet også. Det har jeg pyntet med på jobb. Må fordele det litt :D Sa det hele tiden at julevennen min må være noen som vet hvor glad jeg er i nikknækk ;) Fikk rett der gitt, ha ha :D

   Å takk igjen for alt av skryt, blir jo helt rød i toppen her jeg sitter. Du er min største bloggmotivator :D

   God jul Vivi og kaffen venter på deg ;)
   cecilie

   Slett

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...