onsdag 21. november 2012

Gjesterommet


De siste dagene har lillejenta mi vært syk, så det har vært lite nytt på interiørfronten :( Men virker nå som hun er på bedringens vei, og jeg fikk derfor litt tid til å pusle for meg selv på loftet i dag etter leggetid. 

Jeg har lenge hatt planer for en gammel piketitter jeg har hatt en stund (Piketitter er et sminkespeil som pikene hadde på rommene sine før badet ble innført).

Ble aldri helt enig med meg selv, og den har flyttet på seg utallige ganger før den nå havnet på gjesterommet på loftet. Da jeg var på IKEA sist, kjøpte jeg et lite bord som jeg kunne ha den på. Jeg hadde tenkt å male både bordet og piketitteren hvit, slik at de passet sammen. Men da bordet var montert, hadde de utrolig nok meget lik farge som de var.

Leksvik arbeidsbord Kr 995,-
(Bilde er lånt fra IKEA)

Så nå er jeg så usikker på om jeg skal male, da jeg egentlig liker å bevare gamle saker som de er??????? Hva mener du?

Mens jeg bestemmer meg får det være som det er :D

Her kommer et bilderas på hvordan det ser ut på loftet/gjesterommet for øyeblikket:På piketitteren har jeg pyntet med en loppis-lampe, to deler av reisesettet med sølvtopp (har resterende på badet) og et kommodesett (børste og håndspeil).Kommodesettet i sølvplett har jeg kjøpt på ebay. Fikk det for litt under en 200-lapp. Kjenner ikke eksakt alder, men vet det er gammelt da en av de tingene du ser etter er om børsten har trekloss og "hårene" er heste hår. Elsker de vakre detaljene på fremsiden :D

Lampen har jeg kjøpt på den lokale brukthandelen for år siden. Den ble da som mye annet, spraylakkert. Hadde en periode der jeg sprayet både til høyre og venstre, noe jeg av og til angrer på i dag. Heldigvis finnes det lakkfjerner, og lampen fikk tilbake sin originale farge i går. 


På andre siden ligger en gammel salmebok og en antikk bilderamme.

Over speilet henger en gammel mamelukk (mamelukk = lang underbukse = gammeldags truse :D)

Ting før i tiden ble laget for å vare, det er sikkert. Så mye arbeid for en underbukse. Den har innfelt brodering, søte små metallknapper og klaff bak for "smidig håndtering" :D


Da legger jeg ved et oversiktsbilde til slutt. Gjesterommet har vært nedprioritert litt for lenge. Det var derfor kjærkomment å få gjort noe hær, da rommet til nå har blitt brukt som oppbevaring.


Gjestesengen er innebygd og tar derfor så og si halve rommet. Har lurt til et gammelt vaskesett i det ene hjørnet. Det var jeg så heldig å få til bare kr 15,- på et garasjesalg en gang. Gjett om jeg var fornøyd eller :D:D:D:D:D Det består av vaskefat, mugge, såpekopp og tissepotte, alle i emaljert med grønn kant.
Ja, å så var det andre veien igjen, men ops!!!!!!!!!!! Der var det noe rot igjen gitt, he he he :D.  Bloggere har det også rotete her og der ;) Får komme til det på et senere tidspunkt. Har mye igjen, gardiner for eksempel. Men men, kan ikke ta alt på en dag :D4 kommentarer:

 1. Hei, og TUSEN TAKK for at du viser oss rotet ditt også, og ikke bare alt det perfekte ;) hihi

  Avogtil så føles det som om man er den eneste på denne kloden som roter, mens alle andre er så sabla perfekte!!!!

  Forresten så gleder jeg meg til loppemarkedene setter i gang allerede nå, selv om det er mange, mange måneder til ennå. Når du driver og viser så mange fine skatter til oss hele tiden, så får man jammen lyst til å dra på skattejakt/loppejakt selv også! :)


  Mvh Maria :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk for det Maria :D
   Leser selv masse blogger og "stjeler" ideer her og der. En av årsakene til at jeg startet denne bloggen var å kunne gi litt tilbake også. Er derfor utrolig koselig at jeg også kan bidra litt :D

   Alle som blogger tror jeg merker at det er lett å vise den "rosenrøde" siden, men jeg håper også å kunne vise litt av den ærlig ;D Jeg er og blir et "rothau", sånn er det. Kan vel ha det koselig for det? :D:D

   Cecilie

   Slett
 2. Mein du sa her ein gång æt du ikke sko ha så mykji i eit ænkelt innlægg... Drit i det! Det e rætt og slætt så sinnsykt bra (og speinnanes) det du laga te, æt, åh!

  Det va rætt og slætt dritfint! Håpa vi får kom på overnattingsbesøk snart ijænn, hehehe...

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk snille Sigrid. Dåkker e alltid hjertelig vælkommen :D

   Slett

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...