tirsdag 13. november 2012

Trondheimstur

I helgen har jeg gjort noe morsomt. Jentetur til Trondheim. Ikke helt tilfeldig at det ble denne helgen, da det var antikk og samlermesse i byen. Og for en skrotnisse som meg er det rene skjære drømmen. En hel hall fylt til randen med gamle, morsomme og rare antikviteter.

Trenger vel ikke noe trommevirvel før jeg annonserer om jeg fant noe eller ikke ;D
 


Noe ble selvfølgelig kjøpt på antikkmessen, men enkelte ting har jeg funnet på gjenbruksstasjonene i Levanger og Stjørdal. De selger ting som andre har kastet/levert til gjenbruksstasjonene. Legger med link til deres hjemmesider, containergirl og containergirlassistant. Virkelig verdt et besøk!

Dette er en nattbordskaraffel. Glasset settes over tuten for å hindre uønskede gjester i drikkevannet. Ukjent alder på denne, men den er håndgjort og godt brukt. Denne skal få stå til pynt på gjesterommet til eventuelle overnattingsgjester måtte ønske seg en slurk vann på natten :D
 
 

 
En vakker sukkerstrøer til julegrøten :D
 
 
 
Denne veggstaken skal pusses litt og pyntes før den kommer opp på veggen i stua. Bilder kommer.
 
Til slutt kommer rariteten, et seltersvandsaparat fra Egerdund Fayancefabrik. Seltermugger er delt i to med en vertikal skillevegg, og de er konstruert slik at væsken strømmer jevnt fra begge kammer når man skjenker i glasset. Når seltersen skulle tilberedes, ble kamrene fylt med vann. I hvert kammer ble det rørt ut et pulver, natriumkarbonat i det ene og vinsyre i det andre. For å få brus kunne man tilsette forskjellige smaksstoffer, og til musserende vin brukte man hvitvin istedenfor vann (kilde: wikipedia)
 
 
  

2 kommentarer:

 1. WOW!! DER var det virkelig lopper!!!
  - Krise å ikke være der :)
  Flotte ting du har kjøpt,- du er et unikum til å finne skatter,- og så mye som du VET om alt:)
  Ha en fin uke,- keep on the good work!
  Vivi

  SvarSlett
 2. Den der karaffelen var et funn :-)

  SvarSlett

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...