onsdag 13. november 2013

Kjøkkenkroken min


Nå er det flere uker siden kjøkkenet mitt ble montert, og fortsatt har jeg diverse småprosjekter som ikke er ferdig. Men akkurat nå kan jeg ihvertfall stryke en av dem fra listen. Jeg har endelig summet meg til å ordne kjøkkenkroken min, og slik ble den :)Det hele startet som et blankt ark. Planen var i utgangspunktet å ha en hylle midt på vinduet med stang under. Med friskt pågangsmot kappet jeg en bit av en slett liste som ble pusset og malt. Hylle OK. Stangen hadde jeg også ønske om at skulle være i tremateriale. Med en håndsag og en vaskestang var den også i boks (+pussing og maling selvfølgelig). Hvordan jeg skulle montere herligheten var derimot ikke like klart. Etter UTALLIGE søk på nettet for å se hvordan andre har gjort det, tror jeg det er en kunst som skal holdes hemmelig. Fant ingen tips. Ønsker derfor med dette å avsløre hvordan jeg har gjort det om noen skulle lete etter det samme noen gang: to møbelknekter holder hyllen oppe (knektene skal males over med hvit maling for ikke å bli så synlig. Ble bare så ivrig ;). Stangen henger i to gardinringer fra Black design, som igjen henger i en ringskrue. Sett ovenfra ble dette løsningen som ble minst synlig. Sånn, der var det avslørt :)
Kappene på stangen er enkelt og greit to kjøkkenhåndkle fra Princess som jeg har sydd hemper på. Siden oppussingsbudsjettet for 2013 er brukt opp, passet det meg fint med nye kjøkkengardiner til bare kr. 38,- til sammen. De er rød for anledningen siden de mest trolig blir hengende til over jul.Det flotte bordet har jeg kjøpt på Antikkboden i Velfjorden. Det er passe lite med dreide føtter og vakker ådringsmaling. Stolen har jeg lånt fra spisestuen.

Summa summarum ble dette altså til min lille kosekrok på kjøkkenet :)

På bordet ligger en bok jeg har funnet frem for anledningen. Den heter "Husmor boken", har  vakker skinnperm og er kjøpt på loppis en eller annen gang. 
Fantastisk mye godt innhold. Her kan du lese om barnestell, interiør, matlaging, matpreservering og diverse andre tema en husmor skal kunne. Mye nyttig som fortsatt er aktuelt, men kanskje like mye humor da boken virkelig viser til at tiden forandrer seg. Her beskrives stuen i alt fra størrelse til valg av farger og gardiner.

Rikt illustrert med bilder fra gamle hus. Her er det mye god inspirasjon for en moderne husmor i gammelt hus :)Denne var litt søt da. Midt i kjøkkenreglene må en huske å "drepe fluer" :D Hadde vel stått til stryk hadde jeg tatt husmorskolen i dag. Middagen skal planlegges dagen i forveien, jeg må arbeide stille og ikke minst skal det være ryddig. Jammen glemmer jeg ikke å smekke fluer innimellom også. Det var noe til husmor.6 kommentarer:

 1. Det blei kjempefint! Og så bra at du avslører det hemmelige trikset for å få hengt opp hylla, endelig blir det mulig å finne sånne tips på nett. (",)(",)

  SvarSlett
 2. Kjøkkenkosekroken din ble rett og slett kjempefin. Skikkelig nostalgisk og koselig.
  Der kan du ha mange fine stunder.
  Vennlig hilsen Marit

  SvarSlett
 3. Så herlig kjøkkenkrok! Hylla ble knallfin :) også koselig lampe! Den boka var jo veldig flott da, herlige husmortips! :D

  SvarSlett
 4. Så koselig kroken din på kjøkkenet er, her må det være fint å sitte :)
  God stemning!

  SvarSlett
 5. Hihi,så festlig innlegg - mye moro å lese i gamle husstell-bøker!!!! :) Ting var jammen litt annerledes før,på godt og vondt!!! Kjøkkenet ditt er bare helt herlig,kosligste kroken jeg har sett på lenge!Herlig farger!!!
  Toveklem,)

  SvarSlett
 6. Drep fluene! Rene ord for pengene..Hehe. Kjøkkenkroken din er Kjempesøt og ikke minst inpirerende..så utrolig innbydende og koselig...god første advent!

  SvarSlett

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...