tirsdag 15. oktober 2013

Likørlykke

Tidlig i høst prøvde jeg meg på å lage kirsebærlikør for første gang i mitt liv (trykk her om du vil se hvordan jeg gjorde det). Fikk tips fra min gode nabo på Åsane om å fjerne bærene etter noen uker, og jeg fant ut at nå var det på tide. Bærene har i mellomtiden krympet litt, mens likøren har fått en flott, lyserød farge. 


Og når alt av bær var fjernet, tømte jeg likøren tilbake på et norgesglass. Tenk at litt kirsebær fra hagen skulle resultere i hele 2 liter likør. Den ble i tillegg helt krystallklar, og siden jeg var i gang, måtte jeg jo også prøvesmake litt. Ikke mye som minnet om kjøpeslikør her i gården må jeg si. Kall det gjerne nybegynnerflaks, men det ble GODT!!!!!!  Nå skal den lagres til jul, så får vi håpe at smaken setter seg enda mer til da. 
I filmen om Emil i Lønneberget var det vel de gjærede kirsebærene som ble til overs som grisene spiste seg fulle på. Her i huset er det dessverre jeg som er grisen. Hadde bare ikke hjerte til å kaste alle de gode bærene. Min påbegynte slankekur røk derfor allerede på mandag med vaniljeis og gjærede kirsebær. Skal du også bryte slankekur, kan dette virkelig anbefales å bryte med!

Ha en fin uke.
Cecilie


4 kommentarer:

 1. HALLO CECILIE:)
  NYDELIG FARGE
  OG HELT SIKKER NYDELIG SMAK
  JEG HAR EN SØSTER SOM ALLTID LAGER LIKØR TIL JUL
  NYT DAGEN
  KLEM ELI:)

  SvarSlett
 2. For en fristende farge det var på likøren. Og den desserten såg veeeldig god ut. (",)

  SvarSlett
 3. Den var klar å fin da! Flink du er! :D

  SvarSlett
 4. Det ser jo rålekkert og godt ut. Har laget en liter av rips, så får vi se om det blir. I såfall skal den nytes til desserten på selveste julaften ;)

  SvarSlett

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...