mandag 30. september 2013

Kosekrok



Da TV-stuen ble pusset opp for en liten stund siden solgte jeg sofaen min. Den var i utgangspunktet alt for stor for min lille, smale stue, og jeg har ønsket å bytte den ut helt siden jeg flyttet hit. Fant derfor ut at det ikke var noe poeng i å oppbevare den under oppussingen siden den skulle byttes uansett. Og nå er stuen ferdig og jeg har fortsatt ikke kjøpt sofa. Ble litt flat i baken av å sitte på gulvet, og da måtte jeg komme opp med en midlertidig løsning til ny sofa er kommet i hus. 






Av Elin fikk jeg denne gamle sengen som raskt ble til en idé om en dagseng.


Så ved hjelp av en god venn og noen gamle malingsrester har jeg nå et herlig hjørne å se på TV i, eller ta en liten dupp :D






Det hele startet med å gi sengen en liten vask. Da synes jeg det er det like greit å putte hele stasen i dusjen så går det hele unna i en fei. Mindre gris blir det også.





Maling hadde jeg fra før. Det er rett og slett en egenkomponert farge av alle malingsprøvene jeg kjøpte til kjøkkenet. En dæsj av litt av hvert i en bøtte med hvitmaling og så har jeg min egen grønnfarge.





Med ny madrass fra Jysk........





.....quiltteppe fra Nille.....



.......og noen puter har jeg en økonomisk vri på en "ventesofa" om jeg kan kalle det det.





Her vises min nye farge: Ceciliegrønt ;)





Blir nok ny sofa om ikke alt for lenge, men inntil videre klarer jeg meg fint med denne.









onsdag 25. september 2013

Kjøkken FØR og ETTER



Nå er kjøkkenet såpass ferdig at jeg har lyst til å legge ut noen bilder. Da må jeg jo vise kjøkkenet slik det var 

FØR:









 Jeg var selvfølgelig godt i gang med oppussingen før jeg fant ut at det kunne være lurt å ta noen bilder. Men rot eller ikke, kjøkkenet var en katastrofe. Hull i gulvbelegget, ingen sokkellist til benkskapene og manglende avtrekksvifte har satt sine spor. Rommet er meget lite og hadde også gjennomgang til loftet. I tillegg til at det var vedfyring på kjøkkenet, førte det til at det var minimalt med skapplass.


Døråpningen til TV-stuen var åpen og en kunne se rett inn på tømmerveggen. Nei uff, savner ikke akkurat det der......!!!!

ETTER:








Ble litt utfordring med overskap siden takhøyden er noe lav og takbjelkene ble i veien. Men jeg er fornøyd med løsningen slik den ble og skal kompensere med to hyller på den tomme veggen etter hvert. For å komme lett inn i skapet nærmest veggen, valgte jeg å sette inn en liten nisje først. Den ble jo bare helt super å ha kokebøker i. Ja og en flaske vin også da selvfølgelig :)







Kjøkkenvinduet skal få seg en hylle etter hvert og håper også på å finne et smalt, gammelt bord å ha under. Et slikt med kuleføtter og skuff. Hmmmmm, nå blir det loppisjakt ;)




Forsatt noe småtteri igjen som skal fikses, men nå er i hvert fall kjøkkenet brukbart. Det som står for tur nå er å male og sette inn nye hyller i det gamle skapet bak pipen. Valgte å ta vare på den delen, litt for nostalgien og litt for å ta vare på så mye oppbevaringsplass som mulig. 







Og til slutt er det flis over komfyren som skal opp. Har fortsatt ikke funnet flis jeg liker og ønsker derfor ikke å forhaste meg med dette. Skal jo ha flisene en stund :) 

fredag 13. september 2013

Nye stoler


Har en liten tilståelse å komme med. Jeg har kjøpt meg nye,gamle stoler. 





Har riktignok hatt de et par uker, men de har stått gjemt på stuen sammen med det andre rotet. Grunnen til at de ble kjøpt i utgangspunktet er at de passer helt supert sammen med den grønne sofaen og stolen jeg har fra før. Det er egentlig ganske godt gjort å kunne finne to stoler til å supplere med når en handler brukt. Loppisgudene måtte ha smilt ned til meg.





Er ikke fargeblind, så ser selvfølgelig at det er to ulike farger. Men på en eller annen måte synes jeg ikke det gjør noe. Det bryter litt opp og gjør det ikke så stivt. Uansett er det kjekt med disse småstolene som ikke tar noe plass og kan brukes/flyttes over alt. De er kjøpt av brukt og antikkhandleren i Velfjorden.






Nå er kjøkkenet så og si ferdig. Føler jeg har sagt det en stund nå, men denne gangen er det faktisk sant. Det har vært stor aktivitet her de siste dagene, men det må litt mer maling til før det blir "avduking" ;) 


 Når jeg maler blir det stort sett samme oppskrift uansett. Et strøk grunning og to strøk maling. Her er det listverk som skal til pers.


Overskapene er på plass.










Siste sneak peek er av den nye vinduskroken på kjøkkenet. Har bare et vindu her, så må ta godt vare på det :) Gleder meg til alt er ferdig og jeg kan begynne å dekorere.

mandag 9. september 2013

Grønn maling


Grønt er blitt grønt og jeg har endelig klart å velge farge til kjøkkenet. Det måtte hele 6 malingsprøver til før jeg gradvis fant fargen som til slutt ble valgt. Rommet er lite og det er sparsomt med lys. Det førte til at fargen jeg valgte i butikken ble helt annerledes når jeg kom hjem. Men nå er det gjort og jeg allerede begynt å male veggene.




Det er litt vanskelig å gjengi fargen 100% da både kamera og datamaskin gjør sitt. Uansett, jeg ble heldigvis fornøyd med fargen jeg valgte (også etter den kom på veggen) til tross av at jeg har vært så usikker. Grønt har alltid vært min farge og nå har jeg endelig fått et grønt kjøkken som jeg har drømt om :)




Kjøkkenet er fortsatt ikke helt ferdig som du ser, men det nærmer seg med stormskritt. Nå er det listverk og fronter neste, så skal jeg komme med et stor FØR vs. ETTER -innlegg. Håper du henger med ;) 






onsdag 4. september 2013

Fremskritt


Mitt bittelille kjøkken gjør stadig fremskritt. Litt etter litt faller ting på plass, og nå er det ikke lenge til det bare er malejobben igjen. Rekker ikke å blogge like raskt som ting dukker opp, men her er et lite innblikk:



Som du ser er gulv og tak ferdig mens veggen er under bygging. Har valgt å legge perlestaff.



Synes det er veldig fin og gir det uttrykke jeg vil ha. Skal etterhvert male den i en knæsj grønnfarge også.



Vasken er også kommet opp, og kranen passet akkurat like bra som jeg hadde håpet. Tror dette må være første gang i mitt liv at jeg gleder meg til å ta oppvasken. Ja, ja, går sikkert fort over ;)

Og så har jeg spart min største glede til slutt. JEG HAR STEKEPLATE IGJEN!!!!!! JEEEEEEEY :D 




Rakk egentlig ikke å tørke støv av hyllene en gang før den var i bruk. Tror jeg må være verdens største middagsmonster.






Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...